Vinyl hanglemez gyártás

Tájékoztatunk benneteket, hogy hanglemez gyártást világszinten sújtó alapanyag problémák miatt jelenleg nem tudunk rendelést felvenni és árajánlatot adni hanglemez gyártásra.

A különböző hanglemez csomagolások, tokok és betétlapok külön is megrendelhetők gyors gyártási idővel, kedvező árakon.×

Vinyl hanglemez gyártás préseléssel, 100db-tól.


Újra divat a régi cucc… mondhatnánk, hiszen az elmúlt évek legdinamikusabban fejlődő fizikai hanghordozója a klasszikus “bakelit” lemez. Gyűjtők és rajongók választása ez a gyönyörű tárgy, nem azért, mert így a legkényelmesebb zenét hallgatni, hanem mert így a legszebb. Különleges intimitást alakít ki a zene és a hallgató között az analóg hangzás, amit a nagy nyomtatott felületek, tokok és betétlapok tesznek teljessé.

A HDcopy.hu ipari technológiás hanglemezgyártást kínál Nektek, préseléssel, amihez nem kell hatalmas mennyiséget megrendelni. A hanglemezek már 100db-tól megrendelhetők, széles színválasztékban, tökéletes minőségben, a Ti igényetekre szabott csomagolásokkal. Ha már régóta tervezitek, hogy a zenekarotok kijön egy bakelittel, itt az idő: kérjetek árajánlatot tőlünk!

Vinyl hanglemez típusok


12″ LP (nagylemez)

 • 30cm átmérőjű hanglemez
 • 180gr-os alapanyag a maximális hangminőségért
 • Oldalanként 21 perc maximális játékidő 33-as fordulaton (12 perc 45-ös fordulaton)
 • Már 100db-tól elérhető, többféle csomagolással és színben

7″ SP (kislemez)

 • 17.5cm átmérőjű kislemez
 • Oldalanként 7 perc maximális játékidő 33-as fordulaton (5 perc 45-ös fordulaton)
 • Már 100db-tól elérhető, többféle csomagolással és színben

Tőlünk készen kapod!
Ebből áll egy vinyl album:


Vinyl csomagolások

Vinyl hanglemez album borító


Elsősorban nagylemezek csomagolásához használt, gerinccel rendelkező, vastag kartontok, amelybe a lemez védőtasakban kerül. Az album kiegészíthető egy vagy több nyomtatott betétlappal.

Kinyitható vinyl album tok


Elsősorban nagylemezek csomagolásához használt, gerinccel rendelkező, vastag kartontok, amelybe a lemez védőtasakban kerül. A borító “könyvszerűen” kinyitható, így a nagy felületen információk, képek helyezhetők el. A lemez a jobb oldalon helyezkedik el, vagy dupla lemezes kiadvány esetében mindkét oldalon.

Belső védőtasak


A lemezek a tokjukba úgynevezett védőtasakban kerülnek. Ez a tasak nyújt védelmet a sérülésektől a tárolás során a lemez számára. A tasak fehér vagy fekete színben rendelhető.


Fotógaléria


Színes hanglemezek

A hagyományos fekete lemezek mellett a hanglemezek megrendelhetők különböző színekkel, áttetsző, márványos és egyéb változatokban is.

 • Színes lemezek: fehér, sárga, piros, kék, lila, arany, ezüst
 • Áttetsző lemezek: zöld, sárga, piros, narancs, rózsaszín, kék, színtelen
 • Márványos lemezek
 • “Fröccsentett” hatású
 • Szín a színben hatású
 • Két színű

A felsorolás nem teljes. Az aktuálisan raktárról és rendelésre elérhető színekről kérd ügyfélszolgálatunk segítségét. Ha a feketétől eltérő lemez a cél, segítünk kiválasztani az elképzeléseteknek legjobban megfelelőt. A pontos árnyalatról digitális színmintát küldünk.

Masztering, előkészítés

Bakelit lemez masztering
Célunk, hogy ügyfeleinknek a lehető legkevesebb gondjuk legyen a vinyl lemezek gyártása során, így az anyagok leadásánál sem kérünk semmiféle speciális előkészítést. A bakelit masztering ingyenes minden gyártásnál. Annyit kérünk, hogy az oldalankénti játékidőre figyeljetek.

 • Zenei formátumok: WAV (PCM) – tömörítetlen, Aiff (tömörítetlen)
 • Bitek száma: 24bit
 • Mintavételezés: 44.1, 48, 88, 96kHz
 • Fájlok elnevezése: A_01_Cim.wav, A_02_Cim.wav – B_01_Cim.wav stb.

Tesztgyártás

Győződj meg arról, hogy hanglemezed tökéletesen szól. A tesztgyártás 4db hanglemez gyártását jelenti, a végleges mennyiség gyártása előtt.. A lemezek kipróbálhatók, tesztelhetők, így ha véletlenül bármi probléma lenne, az kiderül, és költséghatékonyan orvosolható.

Tesztgyártást kizárólag komplett gyártással együtt van lehetőséged kérni.


Kérdések és válaszok:

 • Rendelhetek külön tokokat?
  Igen, bármelyik nyomtatott vagy univerzális csomagolásunk külön is megrendelhető. A nyomtatott termékek 100db-tól külön, akár a lemez nélkül is elérhetők.
 • Kiszállítjátok a megrendelést?
  Igen, az egész ország területén. A bakelit megrendelésekre is a normál szállítási feltételek vonatkoznak.
 • Milyen garancia van a bakelit lemezekre?
  Mint minden már termékünkre is, a termékre minőségi garanciát vállalunk. Amit szállítunk, az első osztályú termék, a vállalt feltételek szerint legyártva. A maszteringre és hangzóanyagra garanciát kizárólag a teszt gyártás megrendelése esetén tudunk vállalni.
 • Meghallgattam a tesztlemezt, jól szól, de egy hibát vettem észre a zenében. Ingyenesen tudom cserélni?
  Sajnos nem. Ebben az esetben a tesztgyártás és a masztering költségét külön ki kell fizetni. Kérünk tehát, hogy a gyártás megrendelése előtt különösen figyelmesen hallgassátok át a masztert.
 • Nekem csak 1-2db bakelit kellene a kedvenc számaimmal. Ilyet tudtok csinálni?
  Sajnos nem. A hanglemezek gyártásnak minimális mennyiségi korláta 100db egyforma lemez.
 • Ha nálatok készül a CD változat, akkor kell meg tudjátok csinálni a bakelitet is?
  Igen, sőt ez a legjellemzőbb. A bakelit általában egy CD változat kíséretében jelenik meg, vagy pedig egy arról kimásolt “kislemezként” extra változatokkal remixekkel. Az a fontos, hogy be kell tartani az oldalankénti játékidőt, ami eltér a CD-től.
 • 33-as vagy 45-ös fordulaton készüljön a lemezem?
  Hagyományosan a 12″-es nagylemezek 33-as, a 7″-os kislemezek 45-ös fordulattal készülnek. A 12″ lemez esetében ettől el lehet térni, így változik a lemezek játékideje, de a hangminőség is. A 33-as fordulat jobb basszus hangzást eredményez, míg a 45-ös fordulaton a magas hangok szólnak jobban.
 • Milyen fizetési lehetőségek vannak?
  Bakelit lemez gyártásért egyelőre kizárólag előre utalással lehet fizetni. Az elfogadott árajánlat után egyeztetjük a gyártás menetét, a szükséges állományokat, majd a vevő nevére kiállított számla alapján lehet átutalni a gyártási költséget. Ezt követően kezdődhet meg a masztering és a gyártás.

Letöltések

Árajánlatkérés

Lépj kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal, és kérj személyre szabott árajánlatot vinyl hanglemez gyártására! Kérjük küldd el nekünk, hogy milyen kivitelű termék érdekel, milyen tok, milyen egyéb csomagolás, és hány darab. Ha bármilyen további kérdés felmerül jelezzük, és együtt megtaláljuk a számodra legjobb megoldást.


Árajánlatkérés vinyl hanglemez gyártásra