Ennyit keresett a sztárkomikus néhány nap alatt saját letölthető videójával

Az itthon is méltán népszerű, ráadásul magyar származású Louis C.K. stand up komikus legutóbbi húzása, hogy egy saját pénzen leforgatott műsorát felrakta a netre, ahonnan 5 dollárért DRM mentes, legális másolathoz juthat bárki. Nincs régiókód, bannolás, semmi. Az ötlet nem egyedi, de mégis figyelmet érdemel, hiszen Louie szintjén ez egy nagyon kockázatos húzás volt. Rögtön befektetett kb. 200.000 dollárt (videó forgatása, utómunka, website létrehozása), ahelyett, hogy egy nagy produkciós cégre bízta volna magát.

Bejött neki?

Igen. Jelenleg (a show 4 napja letölthető!), saját bevallása szerint, adózás előtt 200.000 dollár profitnál jár. Ennyit kapott volna egy cégtől is, ha elvállal egy egész estés műsort, amiből felvétel készül, de ezt ő maga érte el, és persze még nincs vége. Sokan azután fizetnek a műsorért, akik letöltik a kalóz változatot, és sokak még csak most hallanak róla.

Mi ebből a tanulság? 

Jelenleg mindenki számára nyitott a világpiac, aki szellemi tartalmat értékesít. Árulható CD-n, DVD-n, az interneten letöltve, de a lényeg, hogy az értékesítés remekül működik közvetlenül a fogyasztók, akik igenis hajlandóak pénzt adni a számukra tetsző tartalmakért, és a készítők között.

Töltsd le az egész estés Stand UP műsort!