Így moziznak a szupergazdagok: premier a nappaliban

Míg Magyarországon a legális filmpiac egyre szűkül, és egyelőre nem elérhetők azok az amerikai szolgáltatók, akik pár ezer forintos havidíjért cserébe korlátlan filmnézést kínálnának, addig az amerikai gazdagok már legálisan nézhetik a legfrissebb mozipremiereket az otthonukban. Igaz, elképesztően sok pénzért.

A Prima Cinema szolgáltatás egyelőre kezdeti fázisban van, de a TheVerge stábja kipróbálhatta egy techmilliárdos “kütyüjét”. A kütyü nem is annyira jó kifejezés, hiszen míg a Netflix és Hulu eszközök egy kis dobozt jelentenek a TV alatt, vagy még azt sem, addig a Prima eggyel több szekrény a szobában. Egy teljesen redundáns szupergép, többszörösen biztosított tárolókapacitással és netkapcsolattal, ami előre betárazza a premierfilmet (nem streamel, mert az megszakadhat, és a minősége sem jó ezen a szinten), majd a stúdió jóváhagyásával gyakorlatilag a mozibemutatóval egy időben nézhetővé válik.

Egy film kölcsönzése 1 napra nem kevesebb, mint 500 dollárba kerül. Ezért a Prima szuperbiztonságos, feltörhetetlen titkosítást ad (ezt majd meglátjuk), valamint a stúdiókat egy láthatatlan vízjellel és ujjlenyomatazonosítással is védi. Ha véletlenül mégis a neten landolna egy Prima film, akkor be lehet majd azonosítani a forrást. A váráslót pedig tökéletes 1080p képpel és moziminőségű hanggal kényezteti, akinél bizonyára az ehhez megfelelő kép és hangrendszer is rendelkezésre áll.

Azt kapják tehát a Prima felhasználók egy mozijegy árának 50 szereséért, amit pár héttel később bármelyik sarki tékában is megkaphatnának. Az igazi luxus azonban a beszámolók szerint a kiválasztottság érzése, mint egy elit klub tagjának lenni.

A Prima egyelőre persze inkább ígéret, hiszen a 35.000 dolláros vételár ellenére is a rendszer kiépítése sok időt vesz igénybe, egyelőre várólista van. Csak nehogy aztán ez is ott porosodjon az arany Apple Watch mellett…

Forrás: TheVerge