Plusz fél óra Prometheus a DVD-n

A Prometheus-rajongók örülhetnek, hiszen a DVD-kiadáson és természetesen a Blu-rayen legalább 20 percnyi olyan anyag fog helyet kapni, mely kimaradt a végleges verzióból.

Ridley Scott a Prometheus mozikba került verzióját tartja rendezői változatnak, de természetesen az első vágás jóval hosszabb volt ennél. A rendező bevallása szerint 20-30 percet nyestek ki a filmből, hogy megmaradjon a tempója, s ezen változtatások közül egy a film legvégét érintette, a színészek elmondása szerint pedig viszonylag sok közös Charlize Theron-Guy Pearce jelenet is a szemetesbe került, mint ahogy Logan Marshall-Green karakterét is háttérbe szorították, hogy ne “homályosítsa el” Shaw-t és Davidet.

A kivágott jelenetek nem mindegyik lesz része az ősszel megjelenő DVD-ken, valamint Blu-ray lemezeken, de nagy részüket vagy visszaillesztik a bővített verzióba, vagy törölt jelenetes extra formájában felkerülnek a korongokra. Bár valószínűleg ezek a bónusz anyagok segíteni fogják a karakterek és azok motivációinak elmélyítését, a filmet nem fogják a csalódott kisebbség szemében “megjavítani”.

Forrás: SG.hu