Zene streaming szolgáltatások Magyarországon

Elmondhatjuk, hogy míg 1-2 évvel ezelőtt csak távoli álomnak tűnt, már megvalósult: a hazai vásárlók is kedvükre válogathatnak megfizethető online zenei streaming szolgáltatás között.

Mi az a zenei streaming szolgáltatás?

Az összes szolgáltatásnak a lényege, hogy a felhasználó havi díjért cserébe egy teljes zenei könyvtárhoz férhet hozzá, több millió dalhoz, amit számítógépről, táblagépről, vagy mobiltelefonról játszhat le, amíg az előfizetése él. Az előfizetés lejártával a hozzáférés megszűnik.

Mit adnak a szolgáltatók ingyenesen?

Általában ingyenesen kapunk egy hónap korlátlan hozzáférést, valamint ingyenesen rádió szolgáltatást, ami azt jelenti, hogy kulcsszavakra indított zene folyamot játszhatunk le (pl. előadó nevére hasonló stílusú előadók számai váltják egymást, vagy zene műfajokra, dalokra is indíthatunk rádiót).

A szolgáltatások

Deezer

http://www.deezer.com/
67579-deezer-musique-jonathan-benassaya
Az első “legálisan” elérhető szolgáltatás a Deezer volt Magyarországon, és a Telenorra való üzleti kapcsolata miatt talán a legismertebb is. Listaáron havi 1050Ft-ért kapunk hozzáférést, de csak böngészőből. Aki mobilon is szeretné használni a Deezert, annak 2100Ft-ot kell havonta fizetnie. Ingyenesen rádió, és 2 óra korlátlan zene havonta.

Google Music

http://music.google.com
google-music-1
A Google szolgáltatása 2013 ősze óta érhető el. Havi 1650Ft-ért kapunk korlátlan hozzáférést, amit mobilon, tableten és böngészőből is elérünk. Ingyenes rádió és ingyenes az a konkurencia-gyilkos szolgáltatás is, hogy előfizetés nélkül feltölthetünk körülbelül 20.000 dalt a felhőbe, amit aztán bármelyik eszközünkről elérhetünk.

Spotify

https://www.spotify.com
spotify
2013 decemberében érkezett a hír, hogy a világ legismertebb streaming szolgáltatója több ország mellett immár hazánkban is elérhető lesz. Állítólag nekik van a legnagyobb kínálatuk, de minimális különbségek vannak. Mindegyiken gyakorlatilag minden elérhető. Havi 5 EUR az előfizetés, amiért webet és mobilt is kapunk, de a Spotify ráerősít az ingyenességre is: reklámblokkok (óránként 3 perc reklám) meghallgatásáért cserébe ingyenesen hallgathatjuk a katalógust.