Segédletek, letölthető sablonok

Ezen az oldalon összegyűjtöttük a termékeinkhez és szolgáltatásainkhoz tartozó nyomdai anyagok grafikai tervezéséhez szükséges segédleteket. Ha további kérdésed lenne, kérd bizalommal ügyfélszolgálatunk segítségét.

CD / DVD / Blu-ray lemezcimke

CD borítók

DVD borítók

Blu-ray borítók

Digipack kartontokok

Egyéb kartontokok

Logók

Tippek , jótanácsok a grafikai tervezéshez

  • Legalább 300dpi felbontást használj a grafika tervezésekor, valamint, ha lehetséges, akkor a szövegek vektorosan szerepeljenek (PDF), mert akkor sokkal szebb lesz a végeredmény, főleg az apróbetűs részeknél.
  • A legjobb, ha PDF formátumban küldöd el nekünk a grafikákat (persze más formátum is megfelel, de a PDF az ideális).
  • Minden esetben CMYK színkódolást használj, mert a cmyk színpalettát tudjuk garantálni nyomtatáskor. (Ez kevesebb színt jelent, mint a monitoron megjelenő RGB színek száma, ezért ne használj RGB palettát.)
  • Valódi szürke színt (C=0%, M=0% Y=0% K=x%) kizárólag OFSZET technikával lehet nyomtatni. Ha inkjet technológiára tervezel labelt, óvakodj az egyszínű szürke szín használatától nagy felületen, mert elszineződhet a nyomtatás során. Ha ofszet lemezre tervezel szürke színt, akkor pedig ne kompozit szürkét használj, hanem csak a “k” színcsatornának legyen %-os értéke a színkódban.
  • Ha extra kontrasztos eredményt szeretnél, inkább “tereket”, feliratokat tervezz és válaszd a Silkscreen technológiás nyomtatást. A legélénkebb szinek és kontrasztok itt jelennek meg. Szivesen segítünk a tervezésben, kérj tanácsot bátran.
  • Az ofszet és silkscreen felületnyomtatással ellátott lemezeknek ezüst az alapszínük, a fehér réteg is külön kerül nyomtatásra. Tervezz ezüst részeket a labelre: hagyd ki a háttérből a megfelelő részeket és akkor oda nem kerül festék, hanem átlátszik az eredeti ezüst szín. (Segítünk benne, ha nem tudod, hogy kell.)
  • Ofszet nyomtatásnál kevesebb szín jelenik meg ténylegesen, mint amennyit a monitoron látsz: ne használj apró átmeneteket, mert “csíkos” lehet az eredmény. Az apró különbségek nem fognak látszódni, ezért törekedj a határozott, nagy kontrasztok használatára. (Az apró elmosások, színátmenetek divatosak manapság, de inkább a monitoron néznek ki jól, nyomtatásban nem fognak kijönni.)
  • Silkscreen (szita) nyomtatásnál PANTONE Solid Coated (“C” skála) színekből nyomtatunk. Amennyiben nem rendelkezel nyomtatott PANTONE skálával, az alábbi linken letölthető PDF lesz a segítségedre a megfelelő színek kiválasztásánál. Természetesen munkatársaink is segítenek ebben. PANTONE Solid Coated skála letöltése